[namaheapmi] valkoisuus taiteessa, osa 2: tarkennus!

En ole kiinnostunut käymään keskustelua saamelaisten ja saamelaisuuden tunnusmerkkien käytöstä suomalaisten tai muun valtaväestön taiteessa, viihteessä tai pop-kuvastossa näiden instituutioiden ehdoilla.

Minulla ei ole mitään tarvetta legitimoida kritiikkiäni näiden instituutioiden ehdoilla.

En ole tippaakaan kiinnostunut asetelmasta, jossa valkoinen instituutio voi tehdä mitä tykkää ja oikeuttaa sen omalla itsellään.

Instituutio, joka ei kykene pääsemään yli itsestään sen vertaa, että jalkautuisi keskustelemaan käyttämästään kuvastosta niiden yhteisöjen kanssa ja EHDOILLA, joihin ko. kuvasto oikeasti vaikuttaa, on pohjimmiltaan rasistinen ja älyllisesti laiska runkkausrinki.

Joten olkaa hyvät älkääkä vaivatko minua millään “mut se on taiteen tehtävä” -lässytyksellä, varsinkaan kun nyt puhutaan taiteen VAIKUTUKSESTA TODELLISIIN, ELÄVIIN IHMISIIN, eikä mistään teoreettisesta ajatusleikistä.